Cauta

vineri, 9 decembrie 2011

  * Cum iti poti dresa Tu singur cainele sa gaseasca trufe

       Nimic mai simplu ! Daca ai deja un caine poti incerca sa il dresezi pe acesta inainta sa dai banii pe unul deja dresat., mai ales daca inca nu ai profit de pe urma trufelor Majoritatea raselor de caini au mirosul foarte dezvoltat,deci, daca sunt invatati pot descoperi in pamant locul unde se afla trufa. Metoda este relative simpla, si am aplicat-o si eu cu un caine lup alsacian, de fapt o catea sis pre uimirea mea, dupa cateva incercari chair am reusit. Cum se face? Se ingroapa o trufa in pamant, se lasa acolo una-doua zile pana cand solul se impregneaza cu aroma ei, apoi se conduce cainele la locul respectiv si este indemnat sa sape. Odata ce trufa este scoasa la lumina, cainele o miroase bine si apoi primeste o mica recompensa (o felie de salam sau ce ii place lui ). Astfel, invata ca pentru fiecare trufa descoperita va primi hrana.
     Ti se pare greu? Mai sunt si alte metode de a identifica trufele, mai neconventionale ,sa le numim asa. Exista o specie de muste, Suillia gigantea, care este atrasa de mirosul trufelor si se stie despre aceasta ca le cauta pentru a isi depune ouale in jurul lor. Suillia gigantea, după cum îi spune şi numele, e o muscă de dimensiuni mari, are o mişcare greoaie şi un zbor imperfect.

       Apare, de obicei, în jurul trufelor sau în locuri unde trufa se găseşte cu siguranţă, deci, urmărind-o, putem da şi peste cuibul de trufe.
În Franţa este arhicunoscută şi o modalitate mult mai elaborată: o sfoară întinsă este mişcată deasupra solului, iar în locurile în care musca deranjată îşi ia zborul, trufa se găseşte cu mare probabilitate.
      La adresa de mai jos poti vedea un filmulet cu aceasta musculita, pentru a o putea recunoaste mai usor. http://www.youtube.com/watch?v=P2kr0D4bbhA Din numeroasele familii de insecte, care pot semnala prezenţa trufei într-un anumit loc, o alta musca este cea din specia Leiodes cinnamomea, lungă de 3-4 mm, de culoare maronie-roşiatică.
       Întregul ciclu de viaţă al acestor insecte se desfăşoară în jurul trufei – şi insectele aflate în stadiu de dezvoltare şi cele mature se hrănesc cu trufa. Leiodes cinnamomea poate fi întâlnită mai ales toamna, dar suportă bine şi frigul, şi – exceptând cele mai mari îngheţuri – poate fi activ pe toată durata iernii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu